Zo maak jij je keuken babyproof

kinderproof

Wanneer je in verwachting bent van je eerste kindje zullen er een aantal dingen veranderen. Zo kun je niet langer allerlei spullen laten slingeren in je woning (waarschijnlijk deed je dat al niet). De keuken is één van de meest gevaarlijke ruimtes in een woning aangezien hier allemaal gevaarlijke apparatuur is te vinden. Van fornuizen die warm kunnen worden naar scherpe messen voor het snijden. Met de tips uit dit artikel maak jij je keuken babyproof.

Zorg dat je lades niet te makkelijk zijn te openen

Kinderen willen ontdekken. En dat is ook belangrijk, want daar leren ze namelijk van. Maar bij dit ontdekken komen ook gevaren kijken. Zorg dat je de lades in je landelijke keuken voorziet van kinderbeveiliging. Niet alleen omdat je het risico neemt dat wanneer je even niet oplet je kind het pak hagelslag over de vloer heeft gegooid, maar vooral omdat je je kind bij gevaarlijke spullen wilt weghouden. Een andere must, niet per se alleen in de keuken maar door de gehele woning, is je stopcontacten voorzien van kinderbeveiliging.

Let op je gewoontes

Wat voor keuken je ook hebt, of het nou een kunststof keuken of een houten keuken betreft, je laat makkelijk spullen slingeren zonder dat je je hier bewust van bent. Dit wordt gevaarlijk op het moment dat je kleine kinderen hebt. Leer jezelf aan om spullen altijd direct op te bergen. Je verbaast je over het ontdekkingsvermogen van kleine kinderen. Als ze echt nieuwsgierig zijn vinden ze wel een manier om bij het keukenblad te komen. Daarnaast moet je goed oppassen met apparaten die warm kunnen worden zoals de oven en het fornuis, waarschuw je kind hier ten alle tijden voor. Ook voor die warme kop thee of die hete kop koffie moet je oppassen, laat dit niet ergens staan waar je kind dit kan omstoten. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar wanneer je snel iets doet kun je je kopje thee zomaar ergens neerzetten zonder dat je hier erg in hebt.

Blijf opletten

Kinderen zijn non stop aan het spelen, ontdekken en hun grenzen aan het verleggen. Dat je kunt een schijnend metalen voorwerp zoals een vork interessant vindt, kun je je kind niet kwalijk nemen. Het is aan jou als ouder om ervoor te zorgen dat je kind zich of haar in een veilige omgeving bevindt. Blijf dus altijd opletten en je kind beschermen tegen mogelijk gevaarlijke ruimtes of objecten.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.