Gietvloer in uw bedrijf laten plaatsen

epoxyvloer werkplaats

In eerste instantie werd de gietvloer vooral toegepast in de industrie. Dat is niet zo vreemd. Vroeger toen de gietvloer voor het eerst op de markt werd geplaatst waren de mogelijkheden immers relatief beperkt. De gietvloer kwam dan ook steeds voor in dezelfde kleur wat het weinig aantrekkelijk maakte om te integreren in een woning. De zogenaamde epoxyvloer wordt ook tegenwoordig nog steeds vaak in met name magazijnen, garages en andere gebouwen geïntegreerd. Het plaatsen van een gietvloer in uw bedrijf is dus nog steeds een mogelijkheid, al is ook de zogenaamde PU gietvloer in bepaalde gevallen het overwegen meer dan waard. 

Wanneer kiezen voor de polyurethaan gietvloer? 

In eerste instantie kiezen bedrijven automatisch voor het plaatsen van de epoxyvloer. Toch kan het in bepaalde gevallen en dan vooral in bepaalde ruimtes interessant zijn om gebruik te maken van de polyurethaan gietvloer of een troffelvloer. Neem nu bijvoorbeeld de kantoren. Deze maken integraal deel uit van uw bedrijf, maar daar komt de epoxyvloer wat minder tot haar recht. De kans bestaat namelijk dat deze na enige tijd gaat scheuren of gaat verkleuren waardoor de uitstraling wordt aangetast. Wat dat betreft is kiezen voor de polyurethaan gietvloer in bepaalde delen van uw gebouw dan ook beslist interessant te noemen! 

werkvloer

Waarom gebruik maken van een coatingvloer?

Er zijn aan het gebruik van een coatingvloer verschillende interessante voordelen verbonden. In veel oudere gebouwen werd er gebruik gemaakt van een stenen vloer of een vloer bestaande uit andere materialen. Deze oude vloeren kunnen na verloop van tijd sporen van slijtage gaan vertonen en daarnaast zijn ze ook zeer lastig te onderhouden. Omwille van deze reden wordt er vaak voor gekozen om over te stappen op een zogenaamde coatingvloer. Dit type vloer kan bovenop een bestaande vloer worden geplaatst, al dient deze wel effen te zijn en vrij te zijn van stof en andere onzuiverheden. Met een beton cire vloer zijn er ook enorm veel beton cire kleuren verkrijgbaar.

Financieel interessant 

Wanneer u ervoor heeft gekozen om te bouwen of een bestaande woning over te nemen spreekt het voor zich dat u reeds heel wat geld heeft uitgegeven. Het laatste waar u dan zit op te wachten is een erg dure vloer. Omwille van deze reden kiezen steeds meer mensen er voor om een coatingvloer te plaatsen. Deze dunne vloer heeft als voordeel dat het bovenop een bestaande vloer kan worden geplaatst waardoor er kosten bespaard kunnen worden. Dit zorgt er voor dat de plaatsing van een coatingvloer niet alleen financieel interessant is, maar een oude woning toch meteen kan voorzien van een nieuwe, strakke vloer.

Reacties zijn uitgeschakeld.