Een duurzaam leven, zo pak je dat aan

duurzaam autorijden

Waarschijnlijk wil iedereen wel een duurzamer leven. Dat is namelijk beter voor jezelf en voor de planeet. Toch leven er niet veel mensen duurzaam en dat is natuurlijk zonde. De reden hiervoor is dat veel mensen niet weten waar te beginnen. Wij helpen je daar graag bij. Daarom hebben we een aantal tips voor je opgesomd.  

1: Ga voor tweedehands 

Tweedehands spullen kopen is dé oplossing. Koop geen nieuwe producten, maar geef kleding een tweede leven. Tegenwoordig zijn er steeds meer kringloopwinkels die leuke producten een tweede leven geven. Denk hierbij niet alleen aan kleding, maar ook aan meubels, woonaccessoires, kinderspeelgoed, maar ook kinderwagen en ledikantjes. Alles kun je er eigenlijk wel krijgen. En niet heel onbelangrijk: de prijs is ook altijd goed. Zo ben je zowel goed bezig voor je portemonnee als voor het milieu. Als je nieuwe kleding wilt of bijvoorbeeld nieuwe meubels, ga dan eerst tweedehands op zoek. Dit kan zowel online als in fysieke winkels. 

2: Rijd elektrisch

Het rijden in een benzineauto’s is een grote oorzaak van de grote mate van CO2-uitstoot. Dit moet daarom zoveel mogelijk beperkt blijven. Natuurlijk begrijpen we dat grote afstanden niet op de fiets te doen zijn. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een elektrische auto. Deze stoot een stuk minder tot bijna geen CO2 uit. Vooral als je de auto laad opladen door middel van groene stroom. Een elektrische auto kan best prijzig zijn, daarom kan een elektrische auto leasen een goede oplossing zijn. Zo hoef je niet gelijk een groot bedrag te betalen en ben je toch goed met het milieu bezig. Win-win! Interesse? Goede elektrische auto’s: Tesla Model Y en de Kia EV6.

3. Gebruik minder plastic en wegwerpartikelen

Je kunt met weinig al een grote impact maken. Plastic is niet te verteren, dus als dit in de natuur terechtkomt, is dit niet oké. Daarom moeten we zo weinig plastic gebruiken. Wees creatief en denk aan alternatieven. Neem bijvoorbeeld alvast een tasje mee als je boodschappen gaat doen, zodat je geen plastic tasje hoeft te kopen. Neem daarnaast ook een zakje mee voor groente, zodat je ook daar geen plastic zakje voor hoeft te pakken. Gebruik daarnaast minder wegwerpartikelen, zoals make-updoekjes of plastic wegwerpscheermesjes. Koop wasbare make-updoekjes en een scheermes waarbij je alleen het mesje hoeft te vervangen.  

Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu! 

Reacties zijn uitgeschakeld.