Reis je vaak? Dan zijn deze tips essentieel

reizen

Als je vaak naar het buitenland gaat, zijn er wellicht dingen waar je van tijd tot tijd tegenaan loopt. Wellicht zijn het de lange wachtrijen bij het inchecken op Schiphol of de betaalmogelijkheden in het vliegtuig. Om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen ga ik je wat tips geven!

Op de luchthaven

Zorg er allereerst voor dat je ruim van tevoren aanwezig bent op de luchthaven. Zo heb je alle tijd om rustig in te checken en door de douane te gaan. Wellicht kun je zelfs nog even wat leuke (belastingvrije!) items shoppen op het vliegveld. Als je echt snel bij de terminal wilt zijn, kun je in veel gevallen een aantal dagen voor je vlucht al inchecken. Je hoeft dan niet in de rij te staan. Mocht je ruimbagage meenemen zul je deze toch echt handmatig moeten inchecken. Dit kost dan ook de meeste tijd op het vliegveld. Zorg ook dat je van tevoren hebt gecontroleerd aan welke eisen je bagage moet voldoen. Vaak kan dit nog wel eens verschillen per luchtvaartmaatschappij. Het onverwachts moeten inchecken van je koffer kan duur uitpakken. Let er dus op dat je koffer niet te zwaar is en voldoet aan de juiste afmetingen.

Ook de inhoud van de koffer is belangrijk. Vloeistoffen van meer dan 100 ml mogen bijvoorbeeld niet mee in je koffer als handbagage. Dit zul je dus moeten stoppen in je ruimbagage. Alle vloeistoffen die wel in je handbagage mogen, moeten in een doorzichtig plastic zakje worden gedaan. Zo kom je gemakkelijk door de douane heen. Veel winkels bieden mini’s aan zodat jij al jouw benodigdheden kan vinden in verpakkingen kleiner dan 100 ml.

Op de bestemming

Wanneer je eenmaal bent aangekomen op je bestemming, kunnen er ook dingen zijn waar je tegenaan loopt. Zo kunnen de inwoners een hele andere taal spreken. Het is dan ook handig om van tevoren de belangrijkste zinnetjes even te noteren. Hier kom je vaak al een heel eind mee. Helaas kun je er ook niet vanuit gaan dat iedereen de Engelse taal beheerst. Translate zal dan jouw redding zijn. Mocht je nou zeker willen zijn dat jij je verstaanbaar kunt maken naar de locals toe, neem dan van tevoren een taalcursus. Dan komt het vast en zeker goed!

Reizen kan vrij prijzig zijn. Mocht je werken met een budget is het handig om alle vaststaande kosten van tevoren alvast op een rijtje te zetten. Zo weet jij precies wat je overhoudt om tijdens je vakantie uit te geven. Kijk bijvoorbeeld naar de kosten lang parkeren Schiphol. Wellicht is het voordeliger om met de bus te gaan, of een taxi te bellen. Ook vliegen vanaf een andere luchthaven kan soms voordeliger zijn. Vliegen vanaf Schiphol is dan ook vaak duurder dan bijvoorbeeld vanaf luchthaven Eindhoven. Mocht je tegen de Duitse grens aan wonen is vliegen vanuit Duitsland ook een goede optie. Let hierbij dan ook weer op de Hannover airport parking kosten. Als je alle kosten op een rijtje hebt gezet een weet hoeveel je kunt uitgeven, kun je internet afstruinen naar de beste aanbevelingen voor jouw bestemming. Vergeet je verzamelde tips niet op te slaan zodat je ze makkelijk bij de hand hebt!

Reacties zijn uitgeschakeld.