Zo doe jij inspiratie op voor jouw kamer

woonkamer inrichting

Ben je van plan om je kamer (opnieuw) in te richten, maar heb je geen idee wat voor stijl je wilt? Geen zorgen: wij helpen je wel! Er zijn talloze interieurstijlen en bijbehorende meubels en accessoires op de woonmarkt. Geen wonder dus dat je de bomen door het bos niet meer kan zien. Wij helpen je door je te laten zie hoe jij inspiratie kan opdoen voor de inrichting van je kamer. Hier zijn vier manieren om je te laten inspireren voor jouw kamerinrichting.

1: doe inspiratie op van de natuur

De allerbeste bron om jouw inspiratie op uit te halen is natuurlijk de buitenwereld! Veel meubels, accessoires en producten op de woonmarkt zijn immers op basis van de natuur gemaakt. Natuurlijke elementen zijn en blijven altijd trendy bij elk soort interieurstijl. Of je nou kiest voor een industrieel of een landelijk interieur, met een beetje natuur in jouw kamer zit je altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan een rieten mand of een salontafel gemaakt van hout.

Je kunt ook ervoor kiezen om een kleurenpalet toe te passen die geïnspireerd is op de natuur. Een kleurenpalet vol aardse tinten (bosgroen, herfst bruin, beige etc.) is momenteel erg populair. Niet bijzonder natuurlijk, want deze kleuren zijn rustgevend. Perfect voor elke soort kamer binnen elke woning dus!

2: bezoek verschillende woonwinkels

Nu alles weer open is, kan het zeker geen kwaad om een aantal leuke tripjes te plannen  naar verschillende grote woonmarkten. Ga dus vooral langs een IKEA of bekijk kleinere woonwinkels bij jou in de buurt. Vaak hebben kleinere bedrijven ook verschillende collecties om de zoveel tijd, dus ze zullen altijd iets hebben wat momenteel super trendy is. Wanneer je woonwinkels bezoekt, kun je ook gelijk vragen stellen aan medewerkers. Zij zijn immers gespecialiseerd in de producten. Wat vinden zij dat nu hip is in de interieur wereld? Vraag naar hun mening en misschien kunnen ze ook voor jou een advies geven op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.

inrichting3: Pinterest als de hub voor inspiratie

Het is niet per se nodig om uit de deur te gaan om inspiratie op te doen. Tegenwoordig kun je alles vinden op het wereldwijde web, dus waarom zou je niet inspiratie opdoen op online websites? Pak dus je laptop en tablet en surf erop los! Maak sowieso een Pinterest account aan als je die nog niet hebt. Pinterest is namelijk de perfecte plek om inspiratie op te doen voor wat dan ook. Op deze website maak je gemakkelijk ‘boards’ aan met foto’s, filmpjes en ander soort beeldmateriaal. Dit kun je dus bijvoorbeeld doen wanneer je leuke producten tegenkomt (zoals een mooie tv meubel). Zo heb je al jouw inspiratie op een plek en kun je ook jouw droomkamer makkelijk visualiseren.

4: lees woonblogs en bekijk YouTube filmpjes

Genoeg gescrold op Pinterest? Vergeet ook niet om je inspiratie te halen uit verschillende woonblogs. Vaak wordt je via Pinterest of andere social media netwerken verwezen naar lifestyle blogs wanneer je op zoek bent naar wooninspiratie. Veel mensen geven namelijk ook hun persoonlijke ervaringen met het stylen van hun kamers, dus dan voelt de informatie ook wat vertrouwelijk.

Daarnaast is de social media site YouTube ook een bron van inspiratie. Lifestyle videos zijn niet alleen nuttig voor jou, maar ook erg leuk om te kijken, dus dan voelt het niet als een grote taak wanneer je YouTube aanzet! Laat jezelf dus inspireren door anderen, want dat is de grootste inspiratiebron die er is.

Reacties zijn uitgeschakeld.