Wat moet je allemaal na een botbreuk?

botbreuk

Een botbreuk is nooit prettig. Naast dat het pijnlijk is en geen fijn gezicht om naar te kijken is het allesbehalve praktisch. Je kan de eerste dagen niet of weinig werken en bent ineens een stuk beperkter in je bewegingsvrijheid. Qua dekking van de kosten hoop je maar dat je de beste zorgverzekering hebt afgesloten. Maar wat kun je allemaal verwachten qua zorg bij een botbreuk? Lees verder en ontdek!

Na de eerste behandeling

Na de eerste behandeling is de operatie uitgevoerd (indien dit nodig is) en zal het ledemaat waar de botbreuk heeft plaatsgevonden zijn voorzien van gips. Vervolgens wordt er een controlefoto gemaakt om te kijken hoe het herstel ervoor staat. Vervolgens wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor controle en eventueel wanneer de hechtingen eruit mogen. Aan de hand van de recent gemaakte controlefoto wordt het herstel gemonitord.

Na de gipsbehandeling

Het is belangrijk om de eerste week na de gipsbehandeling het gips hoog te houden. Na een botbreuk ontstaat er namelijk vaak een zwelling, welke je kunt tegengaan door het vocht de kans te geven om weg te stromen. In het geval van een beenbreuk kun je je voet bijvoorbeeld op een kussen leggen. In het geval van een handbreuk kun je een mitella dragen. Dit zal in het begin even moeten wennen en je zult ook een stuk van je mobiliteit kwijt zijn in het begin (zeker in het geval van een beenbreuk), maar dit is wel het verstandigste wat je kunt doen met het oog op herstel.

Na de operatie

Wanneer de operatie is gedaan kun je niet direct het lichaamsdeel waar de breuk heeft plaatsgevonden bewegen. Rust is essentieel. Wanneer je je arm hebt gebroken kun je uiteraard wel gewoon lopen. Andersom kun je bij een beenbreuk natuurlijk gewoon je armen gebruiken. Gezond eten en leven helpt bij het herstel. Overmatig roken of alcoholgebruik heeft een vertragende werking op het herstel. Wanneer je twijfels hebt of iets wel of niet mag, kun je het beste de arts vragen om advies.

Zorgverzekering afsluiten

Wanneer je een botbreuk ervaart besef je ineens het belang van een goede zorgverzekering. De goedkoopste zorgverzekering is niet altijd de beste, zeker wanneer je een hoge zorgbehoefte hebt. Kijk altijd goed naar wat allemaal gedekt is en de premie en maak op basis hiervan een keuze. Zo kom je tot de beste zorgverzekering voor jouw persoonlijke zorgbehoefte.

Reacties zijn uitgeschakeld.