Op vakantie met de auto, zo overleef jij het

11. vakantie met de auto

Tegenwoordig kunnen we met de bus, trein of vliegtuig op vakantie, maar toch kiezen we nog massaal voor onze eigen vertrouwde auto als vervoersmiddel. Miljoenen Nederlanders gaan dan ook jaarlijks met de auto op vakantie. Naar Duitsland, Spanje of toch Italië. Hartstikke leuk, hoe overleef je zo’n lange autoreis?  Wij hebben drie tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij straks in no-time op bestemming bent.

Voorbereid op pad

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het klinkt misschien cliché, maar het is echt zo. Je kunt natuurlijk de auto pakken en zomaar ergens heen rijden, maar wij raden je aan om je goed voor te bereiden. Lees je vooraf in over je vakantiebestemming. Rijd je bijvoorbeeld door Frankrijk? Houd dan rekening met de tolwegen. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan en een dikke boete krijgen. 


Ook is het handig om de auto voor vertrek volledig te controleren. Breng je auto naar de garage of doe zelf een vakantiecheck. Niks is namelijk zo vervelend als autopech.

Tijd voor een pauze

Het is belangrijk dat je uitgerust aan de autorit begint. De dag voor vertrek is het verstandig om vroeg op bed te gaan. Tijdens de autoreis zul je ook moe worden, daarom is het belangrijk dat je regelmatig pauzes neemt. Zorg dat je om de twee uur een kwartiertje stopt bij een tankstation. Strek je benen even en rijd vervolgens weer verder. Is je partner of reisgenoot ook in het bezit van een rijbewijs? Wissel dan eens af. Zo kun jij een powernap doen en vervolgens weer uitgerust verder rijden.

Caravan of vouwwagen

Ga je met de caravan op vakantie? Of heb je gekozen voor de vouwwagen? Als je met een caravan of vouwwagen achter de auto rijdt, is het belangrijk dat er een goede afstemming is tussen de auto en de wagen. Ook is het van belang dat de caravan of vouwwagen niet overladen is.

Reacties zijn uitgeschakeld.