Wat online marketing voor ons bedrijf heeft betekent

social media

Ik ben drie jaar geleden gestart met mijn eigen onderneming. Afgelopen jaar hebben we daar een webshop aan toegevoegd. Onze winkel werd al goed gevonden. Maar we wilden graag met het huidige tijdperk meegaan. Online wilden we ook onze klanten kunnen bedienen. In de winkelstraat worden we al goed gevonden door lokale klanten. Op het wereldwijde web was dit een ander verhaal. We droomden stiekem over bestelling uit heel Nederland en misschien wel daarbuiten. Dit viel echter erg tegen. Na twee maanden stond de teller op drie bestellingen. Dat was niet ons idee van het starten van een webshop. Gelukkig hadden we inkomsten vanuit onze winkel, maar een webshop zonder bestellingen was natuurlijk niet ons ideaalbeeld. Ik besloot op onderzoek uit te gaan hoe we het aantal bestellingen konden verhogen.

Inzetten van Social media

Ik vond al snel verschillende social mediakanalen die erg populair zijn bij onze doelgroep. Wij misten  een goed ingericht social mediakanaal. Ik zette een social mediakanaal op en was elke dag druk met het plaatsen van posts, beantwoorden van vragen en het zoeken naar nieuwe volgers. De traffic op onze website verhoogde gelukkig maar de bestellingen bleven nog steeds uit. Wat deden we fout? Weten de onlineklanten eigenlijk wel van ons bestaan af? Kan iemand ons online vinden?

Gevonden worden in Google

Ik raadpleegde Google en kwam al snel tot de conclusie dat ik nog heel veel stappen moest zetten om mijn online vindbaarheid te verbeteren. Vol goede moed doorliep ik diverse stappenplannen totdat ik door het bomen het bos niet meer zag. Allerlei marketingtermen vlogen me om de oren. Bij het aanschaffen van speciale software haakte ik uiteindelijk af. Het was tijd om de juiste hulp in te schakelen. Ik vond een online marketingbureau die samen met mij een online marketing strategie bepaalde. Zo fijn dat professionals voor me aan de slag gingen.

Ook Social Media besteed ik uit

Ik kwam er al snel achter dat alles zelf doen onmogelijk is naast het runnen van mijn winkel. Ik schakelde hetzelfde bedrijf voor social media in. Nu kan ik bezig zijn met de core business, dat wat ik leuk vind.

Het aantal bestellingen is fors gestegen

Nu kan ik met trots zeggen dat ik online vindbaar ben! En het aantal bestellingen? Die zijn fors gestegen. Onze droom wordt langzaam werkelijkheid. Gister kregen we onze eerste bestelling uit Duitsland binnen!

Reacties zijn uitgeschakeld.