Waar moet je aan denken bij het bouwen van een website?

website bouwen

Domeinnaam registreren en webhosting, een aantal van die termen die komen kijken bij het bouwen van een website. Maar waar moet je allemaal op letten bij het bouwen van een website? In de bijdrage geven je een aantal tips voor het bouwen van een goede website. 

Kies een sterke domeinnaam

Ten eerste wil je zorgen voor een sterke domeinnaam. Een domeinnaam is het beste wanneer deze herkenbaar is en ook wanneer deze makkelijk te onthouden is. Ook kun je beter kiezen voor een kortere domeinnaam dan voor een langere domeinnaam, omdat dit vaak makkelijker te onthouden is. Ook is de kans op het maken van spelfouten minder groot wanneer je potentiële klanten moeten zoeken naar je bedrijf. Ben je vooral actief in Nederland of ben je enkel actief in Nederland? Dan kun je beter kiezen voor een Nederlandse domeinnaam en een Nederlandse extensie. Dit betekent dus dat je website eindigt op .nl en niet op bijvoorbeeld .com. 

Probeer ook gebruik te maken van het juiste CMS-systeem. CMC staat voor Content Management System en dit systeem gebruik je voor het bouwen en aanpassen van je website. Het is belangrijk dat je kiest voor een CMS-systeem waar je makkelijk mee kunt werken. Je wilt niet iedere keer moeten werken met een systeem waar je niet mee uit de voeten kan, omdat dit alleen maar voor irritatie zal zorgen. Ook zal het je veel tijd kosten wanneer je niet goed overweg kunt met een CMS-systeem. 

Denk aan een responsive design

Denk bij het maken van een website ook aan het responsive design. Bezoekers van websites doen dit tegenwoordig op allerlei verschillende apparaten. Veel mensen maken gebruik van hun mobiele telefoon, maar ook gebruiken veel mensen tegenwoordig tablets. Natuurlijk moet je ook nog steeds rekening houden met de computergebruiker. Een responsive design zorgt ervoor dat de website zich aanpast aan het apparaat van de gebruiker. Zo heeft de gebruiker op ieder apparaat de beste ervaring. Bij het ontwerpen van je website moet je vanaf het begin al bepalen wat het doel is van je website. Zo zijn er websites die enkel bedoeld zijn om te informeren. Ook zijn er websites die bedoeld zijn om te verkopen of het merk van je bedrijf te versterken. Het ontwerp van je website hangt af van de doelen die je met de website wilt behalen. Zo kan het zijn dat je op je website een product wilt verkopen. De website moet dan in het teken staan van dit product en ook moet de bezoeker van je website naar de optie tot het kopen van het product toegeleid worden. 

Het laatste punt waar je rekening mee moet houden bij het bouwen van je website is het kleurgebruik en ook de keuze voor het lettertype. Verschillende kleuren hebben verschillende betekenissen. Vraag jezelf dus goed af wat je website moet overbrengen op de bezoeker. Wil je bijvoorbeeld warmte en energie overdragen? Dan kun je kiezen voor de kleur rood. Ben je van plan om betrouwbaarheid en intellect overbrengen? Dan is de kleur blauw vaak een goede keuze. Ook bij het lettertype kun je nadenken over wat je wilt overbrengen. Teksten die moeilijk te lezen zijn kunnen de bezoeker irriteren en er uiteindelijk voor zorgen dat je bezoeker besluit om een andere website te bezoeken. Zorg er in ieder geval voor dat je website consistent is en dat je verschillende lettertypes voorkomt. 

Reacties zijn uitgeschakeld.