Kies een vloer die bij jouw stijl past!

vloer

Op zoek naar laminaat of een pvc vloer? Het uitkiezen van een nieuwe vloer is vaak een leuke klus. Een nieuwe vloer doet een hele hoop voor een huis. Een lichte vloer geeft heel veel licht binnen een huiskamer terwijl een donkere vloer juist zorgt voor een donkere uitstraling. 

Het uitkiezen van een vloer is ook leuk als het samen met rest van het huishouden kunt doen. Naast persoonlijk smaak moet een vloer ook voldoen aan een aantal eisen, afhankelijk van waar je deze vloer wilt plaatsen. Niet elke vloer zal passen bij elke soort leefstijl en ook zal niet elke vloer passen bij iedere soort ruimte. Verdiep jezelf dus goed in de verschillende soorten vloeren, zodat je ook een vloer legt die aan je wensen voldoet. 

Welke typen vloeren zijn er?

Bij het uitkiezen van een vloer kun je uit verschillende soorten vloeren kiezen. Er bestaan bijvoorbeeld houten vloeren, maar ook kun je kiezen voor parket. Er bestaan vloeren van laminaat en PVC, maar ook kun je Vinyl of stenen tegels uitkiezen. Hiernaast heb je ook nog de keuze voor tapijt, beton en linoleum. Bij het kiezen van de juiste vloer kun je in zekere zin het beste werken met een stappenplan. Door jezelf een aantal vragen te stellen kun je bepalen welk type vloer het beste past in de ruimte of ruimtes die jij voor ogen hebt als het gaat om het leggen van een nieuwe vloer. 

Waar komt de vloer terecht?

Als eerste moet je jezelf afvragen in welke ruimte de vloer terechtkomt. Zoek je bijvoorbeeld een vloer voor in je badkamer? Dan kun je beter kiezen voor een vloer van PVC of een vloer van steen. Een badkamer is een vochtige plek en zowel hout als parket vloeren staan erom bekend dat ze niet goed tegen natte omstandigheden kunnen. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je badkamer? Kies dan een vloer van bijvoorbeeld tapijt, PVC of vinyl. Het voordeel van deze type vloeren is dat ze geluiddempend zijn. Dit heeft een groot voordeel, zeker wanneer je beneden in het huis ook mensen hebt slapen. Een ander voordeel van PVC, vinyl en tapijt zijn dat ze bij lagere temperaturen niet heel koud worden. Dit is prettig wanneer je ’s nachts eens je bed uit moet om naar de wc te gaan. Je hoeft dan niet eerst sokken aan te doen en ook loop je niet met je blote voeten over een koude vloer.

Wil je een vloer leggen in de woonkamer? Houd dan rekening met het feit dat deze vloer veel gebruikt zal worden. Als je kinderen hebt of op bezoek krijgt, dan zullen zij regelmatig over de vloer heen rennen. Het is dus handig om voor in de woonkamer een vloer te kiezen die makkelijk te onderhouden is. Ben je op zoek naar een vloer in de keuken, dan moet je er ook rekening mee houden dat de vloer vaak vies kan worden. Zorg er dus voor dat in de keuken een vloer kiest die je gemakkelijk schoon kunt maken. Mocht je dan morsen of iets laten vallen, dan kun je dit gemakkelijk oplossen. Uiteindelijk moet je natuurlijk ook een vloer kiezen die bij jouw stijl past. Het gaat hier niet alleen om de stijl van wonen, maar ook gaat het hier om stijl als het gaat om smaak. Een functionele vloer die je niet mooi vindt is ook niet prettig om te hebben in je huis. Laat dus zowel functionaliteit als persoonlijke smaak meewegen in het uitkiezen van een vloer!

Reacties zijn uitgeschakeld.