Waarom een vakantie naar Turkije?

8. turkije

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Turkije is een prachtig land waar elk jaar duizenden Nederlanders op vakantie gaan. Het land staat bekend om haar prachtige stranden en all-inclusive hotels, maar er is nog veel meer te ontdekken. In dit artikel vertellen we je wat er allemaal te doen is in Turkije en waar je rekening mee moet houden. Je hoeft je zeker niet te vervelen tijdens je vakantie in Turkije.

Mooie stranden

Houd je van zonnebaden? Ben je nergens gelukkiger dan op het strand? Turkije heeft een prachtige lange kust vol stranden. In bijna elk gebied vind je heerlijke zandstranden waar je kunt relaxen, zonnen en zwemmen. Op sommige plekken vind je kiezelstranden, maar op elk strand is het water kraakhelder. Daarnaast wordt de zee op de meeste plekken ook niet zo snel diep, zodat je er goed kunt zwemmen en spelen met kids. Er zijn kustplekken die heel toeristisch zijn, maar je kunt ook genoeg minder bekende baaien ontdekken. 

Prachtige natuur

Naast de mooie stranden staat Turkije ook bekend om haar prachtige natuurgebieden. Denk aan meren, rivieren, watervallen, bergen en canyons. Als je een echte natuurliefhebber bent, is Turkije een perfecte vakantiebestemming voor jou. Het land beschikt over een aantal nationale- en natuurparken. Je kunt er bijzondere vogels, schildpadden en andere dieren zien. 

Houd je meer van culturele bezienswaardigheden? Ook dan ben je in Turkije op de juiste plek. Vanuit je vakantieadres kun je een aantal bezienswaardigheden en historische highlights bezoeken. Ook in de buurt van de bekende badplaatsen vind je veel interessante culturele plekken. 

Houd rekening met een visum

Als je naar Turkije gaat moet je rekening houden met een aantal dingen. Een visum voor Turkije aanvragen is daar een van. Je komt het land namelijk niet in zonder een geldig verblijfsdocument. Geen zorgen, een visum vraag je heel gemakkelijk aan. Je hoeft niet meer in de rij te staan bij het vliegveld, maar kunt het document via het internet aanvragen. Binnen vijf minuten heb je het visum in je mailbox. Je hoeft je geen zorgen te maken over privacy of veiligheid. Je vult je persoonsgegevens namelijk in via een beveiligde verbinding en je kiest zelf hoe je wilt betalen. Even printen en de reis naar Turkije kan beginnen!

Reacties zijn uitgeschakeld.