Waarom een beroep doen op een ondernemingsrecht advocaat?

advocaat

Niet alleen privé personen, maar ook ondernemingen kunnen nood hebben aan de expertise van een advocaat. Zoveel mag wel duidelijk zijn. Er kunnen zich tal van verschillende situaties voordoen waarbij het voor een bedrijf van essentieel belang is om te kunnen rekenen op de diensten van een jurist. Voor grote bedrijven geldt zelfs dat zij er doorgaans voor kiezen om een advocaat vast in dienst te nemen. Dit omdat hij of zij niet alleen wordt aangesproken voor bijvoorbeeld het opstellen en controleren van overeenkomsten, maar ook omdat ze verantwoordelijk zijn voor het afhandelen van mogelijke schadeclaims die aan de onderneming worden gericht. Wil jij graag meer te weten komen over de exacte diensten die er door een ondernemingsrecht advocaat worden aangeboden? Verdiep je dan beslist even in de informatie die hieronder op deze pagina is terug te vinden!

Een waardevolle hulp bij een bedrijfsovername 

Om de positie van een bepaald bedrijf binnen de markt te kunnen versterken wordt er niet zelden aan gedacht om gerichte overnames uit te voeren. Het vinden van potentiële bedrijven die het mogelijks waard zijn om over te nemen is in eerste instantie eigenlijk niet zo moeilijk. Wat het wel complex maakt is dat een overname in de praktijk steevast gepaard gaat met een aantal juridische eisen waaraan dient te worden voldaan. 

Een ondernemingsrecht advocaat zal je onder meer in de praktijk kunnen aangeven dat er bijvoorbeeld een concurrentiebeding dient te worden opgesteld. Enkel en alleen wanneer er een dergelijke overeenkomst wordt afgesloten zal je namelijk kunnen vaststellen dat je er zeker van kan zijn dat de eigenaar van het overgenomen bedrijf niet meteen terug gewoon met een nieuw bedrijf binnen dezelfde sector start. Gebeurt dat wel? Dan heb jij als onderneming het recht om het concurrentiebeding in te roepen waardoor er een schadeclaim kan worden ingediend. In ieder geval mag het duidelijk zijn, ben je op zoek naar hulp bij bedrijfsovername? Dan kan een advocaat gespecialiseerd in ondernemingsrecht je daar ongetwijfeld bij helpen!

Een vaste ondernemingsrecht advocaat inschakelen of niet?

Je kan als bedrijf twee verschillende keuzes maken voor wat het inschakelen van een advocaat gespecialiseerd in ondernemingsrecht betreft. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om een beroep te doen op een freelance advocaat. Het gaat hierbij om een jurist die niet in dienst zal treden van jouw eigen onderneming, maar onafhankelijk voor verschillende bedrijven aan de slag zal gaan. Wel is het zo dat dergelijke ondernemingsrecht advocaten er zich aan dienen te houden dat ze geen tegenstrijdige belangen mogen dienen. Heb jij er dus op een zeker ogenblik voor gekozen om met jouw bedrijf A een zaak aan te spannen tegen bedrijf B? Dan spreekt het voor zich dat het advocatenkantoor waarvoor jouw advocaat aan de slag is niet ook de andere partij mag verdedigen. Dat is ook ethisch niet verantwoord. 

Reacties zijn uitgeschakeld.